Granulaat

In handen van de Smink Groep is afval een grondstof. Dankzij onze uitgekiende werkwijze waarin wij afval scheiden en verwerken, ligt een tweede leven in het verschiet. Zo ook voor steenachtige afvalstromen.

Van puin naar granulaat

Jaarlijks ontvangen wij uiteenlopende soorten steenachtige afvalstromen. Denk bijvoorbeeld aan (bak) stenen, kalkzandsteen, dakpannen, tegels, keramiek, beton (eventueel met vlechtwerk) en asfalt. Deze afvalsoorten krijgen bij de Smink Groep een tweede leven als gecertificeerd granulaat. Bekijk hieronder de video hoe dit gebeurt:

Mobiele puinbreker

Met behulp van onze mobiele puinbreker verwerken wij steenachtige materialen tot gecertificeerd granulaat. Zo besparen we primaire grondstoffen. Deze besparing draagt bij aan een duurzame samenleving en past bij een circulaire economie.

Granulaat toepassen

Het gecertificeerde granulaat gebruiken wegenbouwers als onderlaag bij wegenbouw, om zoveel mogelijk zand (een primaire bouwstof) te besparen. Ook is granulaat prima geschikt voor (tijdelijke) bouwwegen en als terreinverharding. Het is dus mogelijk dat uw aangeboden puin later op uw terrein ligt, onder uw oprit of zelfs is gebruikt onder de snelweg naar uw werk. Het is zelfs mogelijk dat onze mobiele puinbreker bij u op locatie wordt ingezet. Lees hier meer over.

Naast deze toepassingen is de betonindustrie een groot gebruiker van ons gebroken puin, namelijk als grindvervanger in beton. Zelf passen wij ons eigen granulaat toe voor het produceren van betonblokken.

Granulaat

Offerte aanvragen

Meer informatie

Voor meer informatie kunt u het bovenstaand document downloaden of contact met ons opnemen.