Wij zijn Renewi

Een nieuwe naam met een vertrouwd gezicht. Ontstaan door de fusie van ons moederbedrijf Shanks en Van Gansewinkel. Marktleider voor de inzameling en recycling van afval tot product.

Wij geloven dat afval niet bestaat. Daarom maken wij van uw afval nieuwe grondstoffen en producten. En dat doen wij voor vele duizenden bedrijven in Nederland, van MKB tot multinational.

Weten wat onze unieke aanpak voor u kan betekenen? Bezoek de nieuwe Renewi website en neem direct contact met ons op.

Afvalsoorten

Afval kunnen wij gemiddeld tot wel 87% omzetten in nieuwe duurzame grondstoffen. Wij zeggen niet voor niets, "Making more from waste".

Hieronder enkele voorbeelden van afvalsoorten die omgezet worden in herbruikbare producten.

Glasafval kan meerdere malen worden hergebruikt. Dit zorgt uiteindelijk voor een enorme besparing in grondstoffen. Hierdoor wordt er energie bespaard bij de realisatie van nieuwe glasproducten.

Gras- en snoeiafval wordt verder omgezet tot compost voor o.a. de land-, tuin- en akkerbouw. Lees hier meer over.

Houtafval wordt omgezet in spaanders voor bijvoorbeeld de meubel-, biomassa- en spaanplaatindustrie.

Papier/karton wordt omgezet in bruikbare grondstoffen voor nieuwe producten.

Puinafval waar beton, asfalt, baksteen etc. wordt omgezet tot (gecertificeerd) granulaat. Dit granulaat wordt o.a. gebruikt in de wegenbouw of in de productie van onze betonblokken.

Zelfs met uiteenlopende soorten klein chemisch/gevaarlijk afval weten wij raad. Welke verwerkingsprocessen wij toepassen en de aanlevervoorwaarden, certificaten en vergunningen die bij de verschillende afvalstromen van toepassing zijn vindt je terug in het menu aan de linker kant. Onze adviseurs helpen u tevens ook bij de nodig informatie. Neem contact met ons op en wij helpen u graag verder.