Wij zijn Renewi

Een nieuwe naam met een vertrouwd gezicht. Ontstaan door de fusie van ons moederbedrijf Shanks en Van Gansewinkel. Marktleider voor de inzameling en recycling van afval tot product.

Wij geloven dat afval niet bestaat. Daarom maken wij van uw afval nieuwe grondstoffen en producten. En dat doen wij voor vele duizenden bedrijven in Nederland, van MKB tot multinational.

Weten wat onze unieke aanpak voor u kan betekenen? Bezoek de nieuwe Renewi website en neem direct contact met ons op.

Asbest

Asbest werd in het verleden veelvuldig gebruikt in de bouw. Vandaag de dag is asbest echter verboden en wordt het bij het verwijderen beschouwd als gevaarlijk afval.

Tijdens de aanvoer en de verwerking op onze stortlocatie moet het vrijkomen van asbestvezels worden voorkomen daarom alleen in bevochtigde toestand en in een speciale, gesloten dubbele verpakking worden aangeboden, conform de SC 530. Bovendien moet de verpakking voorzien zijn van het asbestlogo en in een gladde container aangeleverd worden.

Conform de SC 530 dient de binnenverpakking lucht- en vezeldicht verpakt te zijn en voorzien van scheurbestendige folie (polyethyleen van minimaal 0,2 mm). De buitenverpakking dient deugdelijke en geheel afgesloten big-bag of depotbag te zijn.

De Smink Groep heeft een volledig vergunning om asbesthoudende afvalstoffen, mits volgens de richtlijnen verpakt, in te zamelen.

In onderstaand document staan de voorwaarden voor het aanleveren van asbest.

Bij vragen kunt u contact met ons opnemen via onderstaande buttons.

Bel ons 033 455 82 83