Wij zijn Renewi

Een nieuwe naam met een vertrouwd gezicht. Ontstaan door de fusie van ons moederbedrijf Shanks en Van Gansewinkel. Marktleider voor de inzameling en recycling van afval tot product.

Wij geloven dat afval niet bestaat. Daarom maken wij van uw afval nieuwe grondstoffen en producten. En dat doen wij voor vele duizenden bedrijven in Nederland, van MKB tot multinational.

Weten wat onze unieke aanpak voor u kan betekenen? Bezoek de nieuwe Renewi website en neem direct contact met ons op.

Papier - Karton

Afvalsoorten zoals papier en karton bieden een uitstekend uitzicht op hergebruik. Gescheiden inzameling verhoogt de efficiency van het verwerkingsproces aanzienlijk. Daarom biedt de Smink Groep u vergaande mogelijkheden om de verschillende stromen apart te sorteren. Oud papier en karton zijn weer de belangrijkste grondstof voor nieuw papier en karton. Daarom is het zo belangrijk om goed te recyclen.

Door papier en karton te scheiden van het bedrijfsafval spaart u niet alleen het milieu, maar de hoeveelheid bedrijfsafval neemt af waardoor u automatisch bespaart op de kosten van het bedrijfsafval.

Oude kranten, tijdschriften, reclamefolders, (oude) telefoonboeken en reclamedrukwerk kunnen zo bij het oud papier. Verder zijn ook kartonnen dozen, kleine kartonnen verpakkingen, golfkarton, computervellen en ander kantoorpapier, enveloppen, geschikt om opnieuw te gebruiken.

Inzamelmiddelen

De Smink Groep biedt diverse containers voor het inzamelen van papier en karton. Voor kleinere hoeveelheden adviseren wij rolcontainers. Voor volumineus afval hebben wij zogenaamde gaaskooien, open rekken waar u het afval gemakkelijk in kunt laten afvoeren.

Veel volume

Voor het éénmalig of regelmatig afvoeren van een grote hoeveelheid papier of karton zijn de afzet- of perscontainers bij uitstek geschikt.

PERSCONTAINERS

Met name karton is volumineus en neemt snel kostbare ruimte in. Perscontainers verdichten het materiaal en verminderen de opslagruimte aanzienlijk. Perscontainers hebben wij in verschillende groottes en uitvoeringen. Voor het handmatig laden hebben wij bijvoorbeeld een perscontainer met een extra grote vulmond om de inworp van karton te vergemakkelijken. Klik hier voor meer informatie over de zelfpersende containers van de Smink Groep.

AFZETCONTAINERS

hebben wij in open of gesloten uitvoering en in verschillende inhoudsmaten, variërend van 3m³ tot en met 40 m³.

Archiefvernietiging

Voor het afvoeren van vertrouwelijk papier, bijvoorbeeld uit een archief, hebben wij afzet- of rolcontainers. Uw vertrouwelijke papier wordt in een gespecialiseerde installatie eerst verkleind en vervolgens in balen geperst. Na behandeling krijgt u een vernietigingsverklaring toegestuurd. Voorkom wel extra kosten door ordners, binders en dergelijke uit het papier te halen.