Wij zijn Renewi

Een nieuwe naam met een vertrouwd gezicht. Ontstaan door de fusie van ons moederbedrijf Shanks en Van Gansewinkel. Marktleider voor de inzameling en recycling van afval tot product.

Wij geloven dat afval niet bestaat. Daarom maken wij van uw afval nieuwe grondstoffen en producten. En dat doen wij voor vele duizenden bedrijven in Nederland, van MKB tot multinational.

Weten wat onze unieke aanpak voor u kan betekenen? Bezoek de nieuwe Renewi website en neem direct contact met ons op.

Groenrecycling

Bij de groenrecycling verwerken wij schoon snoeihout en stobben, bermmaaisel, gemengd plantsoenafval, bladafval en plantaardig slootvuil.

Afhankelijk van de kwaliteit worden deze stromen opgewerkt tot biomassa of ingezet in het composteerproces. Als brandstof voor de biomassa centrales worden de materialen op de gewenste maat versnipperd en gezeefd. Het overige groenafval plaatsen wij op beluchte bedden. Het composteren gebeurt met behulp van geforceerde beluchting.

Regelmatig zetten we het composterende materiaal machinaal om. Het proces van groenafval naar compost duurt ongeveer drie maanden. De met zorg samengestelde, hoogwaardige compost wordt door hoveniers, tuincentra, agrariërs en gemeenten ingezet als onder meer structuurverbeteraar (‘bomengrond’, etc.) en meststof. Onder certificaat kunnen de volgende producten worden geleverd:

  • Groen keur compost fijn
  • Groencompost grof
  • Bomengrond
  • Bomenzand

Meer informatie

Download het onderstaande document voor meer informatie over de producten die wij door de groen recycling verkopen. Ook kunt u contact met ons opnemen voor meer informatie.