Wij zijn Renewi

Een nieuwe naam met een vertrouwd gezicht. Ontstaan door de fusie van ons moederbedrijf Shanks en Van Gansewinkel. Marktleider voor de inzameling en recycling van afval tot product.

Wij geloven dat afval niet bestaat. Daarom maken wij van uw afval nieuwe grondstoffen en producten. En dat doen wij voor vele duizenden bedrijven in Nederland, van MKB tot multinational.

Weten wat onze unieke aanpak voor u kan betekenen? Bezoek de nieuwe Renewi website en neem direct contact met ons op.

Puinverwerking

Bij de inzameling of aanlevering van afval van bijvoorbeeld bouw- en sloop werkzaamheden komen er veel steenachtige materialen binnen. Denk bijvoorbeeld aan (bak) stenen, kalkzandsteen, dakpannen, tegels, keramiek, beton (eventueel met vlechtwerk) en asfalt.

Granulaat

Met behulp van onze puinbreker verwerken wij steenachtige materialen tot gecertificeerd granulaat. Zo sparen we primaire grondstoffen. Deze besparing van primaire grondstoffen draagt bij aan een duurzame samenleving. Zo gebruiken wegenbouwers het granulaat als onderlaag bij wegenbouw, om zoveel mogelijk zand (een primaire bouwstof) te besparen.

Granulaat is ook prima geschikt voor (tijdelijke) bouwwegen en als terreinverharding. Het is dus mogelijk dat uw aangeboden puin later op uw terrein ligt, onder uw oprit of zelfs is gebruikt onder de snelweg naar uw werk. Ook de betonindustrie gebruikt gebroken puin, namelijk als grindvervanger in beton. Ook de Smink Groep gebruikt granulaat in de productie van betonblokken. Lees hier meer over de betonblokken.

Producten

Vanuit de puinrecycling worden de volgende producten met het KOMO-productcertificaat op basis BRL 2506, in diverse fracties onder andere geleverd;

  • Menggranulaat
  • Asfaltgranulaat
  • Hydraulisch menggranulaat
  • Betongranulaat

meer informatie