Wij zijn Renewi

Een nieuwe naam met een vertrouwd gezicht. Ontstaan door de fusie van ons moederbedrijf Shanks en Van Gansewinkel. Marktleider voor de inzameling en recycling van afval tot product.

Wij geloven dat afval niet bestaat. Daarom maken wij van uw afval nieuwe grondstoffen en producten. En dat doen wij voor vele duizenden bedrijven in Nederland, van MKB tot multinational.

Weten wat onze unieke aanpak voor u kan betekenen? Bezoek de nieuwe Renewi website en neem direct contact met ons op.

Grondreiniging

Het samenwerkingsverband tussen de Smink Groep en Boskalis Dolman, genaamd Smink Boskalis Dolman vof, biedt de totaaloplossing voor inzameling en bewerking van minerale afvalstoffen (verontreinigde grond, veegvuil, zeefzand, riool-, kolken-, en gemalenslib). Deze afvalstoffen zijn verontreinigd met bijv. zware metalen, minerale olie, PAK's en bestrijdingsmiddelen.

Met behulp van een extractieve reinigingsinstallatie (fysisch-chemisch) worden de schone bestanddelen (zand) gescheiden van de verontreinigde delen (slib). Het verontreinigde slib wordt op onze afvalberging gestort.

Bekijk hoe het proces in zijn werk gaat in de onderstaande video:

Het gereinigde zand is geschikt voor hergebruik en wordt geleverd met een certificaat volgens de BRL 7500. Het zand is zeer geschikt als ophoog-, aanvul- en funderingsmateriaal. Door gebruik te maken van dit gereinigde zand worden primaire materialen uitgespaard en draagt dit bij tot een duurzame samenleving. Gedurende het jaar wordt ongeveer 200.000 ton verwerkt door deze installatie. 

Contactgegevens:

Smink Boskalis Dolman v.o.f.
Tel. (033) 455 82 84
Fax (033) 455 69 42
KvK 31045945