Wij zijn Renewi

Een nieuwe naam met een vertrouwd gezicht. Ontstaan door de fusie van ons moederbedrijf Shanks en Van Gansewinkel. Marktleider voor de inzameling en recycling van afval tot product.

Wij geloven dat afval niet bestaat. Daarom maken wij van uw afval nieuwe grondstoffen en producten. En dat doen wij voor vele duizenden bedrijven in Nederland, van MKB tot multinational.

Weten wat onze unieke aanpak voor u kan betekenen? Bezoek de nieuwe Renewi website en neem direct contact met ons op.

MVO

De Smink Groep is actief als het gaat om milieu, Social Return on Investment (SROI) en maatschappelijke betrokkenheid, oftewel Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO).

Milieu en natuur

Oog voor milieu en natuur staat centraal in de bedrijfsvoering van de Smink Groep. Als toonaangevend milieubedrijf streven wij naar een zo hoog mogelijk recyclingspercentage en zijn wij voortdurend op zoek naar nieuwe duurzame verwerkingsmethodes voor wat nu als afvalstroom gezien wordt, maar wat de grondstofstromen van de toekomst zijn. Vanuit dit perspectief streven wij ernaar op steeds meer (andere) afvalstromen gescheiden in te zamelen voor verdere verwerking. 

In onze bedrijfsvoering adviseren wij elke dag klanten om zo duurzaam mogelijk om te gaan met afval. Zo stimuleren wij het scheiden van afval. Bijvoorbeeld door gebruik te maken van onze kunststof rolcontainers, welke deels geproduceerd zijn van het door ons ingezamelde plastic. Mooi stukje recycling.

Medewerkers

Moderne apparatuur, betrouwbare installaties, een degelijk wagenpark. Ook dat is de Smink Groep. Maar het zijn onze betrokken medewerkers die ons bedrijf echt onderscheiden in de markt. Onze medewerkers hebben jarenlange ervaring. Zij zijn thuis in hun vakgebied en de regio waarin zij werken. Onze medewerkers blijven daarnaast gekwalificeerd en deskundig, omdat wij structureel aandacht besteden aan opleiding en ontwikkeling. Zo volgen onze chauffeurs bijvoorbeeld trainingen in het kader van het nieuwe, milieubewuste rijden en klantveilig werken. Scholing is immers ontwikkeling. Wij hebben een platte bedrijfsstructuur met een hoge betrokkenheid. Ook worden er met regelmaat werknemers tevredenheidsonderzoeken gedaan en wordt er gekeken waar we dit verder kunnen verbeteren.

Maatschappij

Verder sponsoren we diverse initiatieven op maatschappelijk vlak. Zo zijn wij actief sociaal betrokken bij vele lokale activiteiten en sportverenigingen. Maar ook zijn we jaarlijks actief deelnemer van de Truckersdag Spakenburg, een toertocht met vrachtwagens voor mensen met een beperking.

We worden regelmatig bezocht door scholen, zodat leerlingen met hun eigen ogen zien hoe we te werk gaan en welke bijdrage we leveren aan het milieu door duurzaam te recyclen. De veiligheid in het verkeer speelt ook een grote rol. We attenderen leerlingen op de risico’s van vrachtverkeer en laten ze actief meekijken naar het zicht van de chauffeur vanuit de cabine, bijvoorbeeld door de dodehoekspiegel.

Veiligheid

Daarnaast heeft veiligheid voor onze medewerkers, maar ook voor de omgeving, de hoogste prioriteit. Elke medewerker beschikt vanzelfsprekend over de juiste veiligheidsmiddelen, zoals kleding, schoenen en helm. Verder organiseren wij jaarlijks een veiligheidsevent, dit jaar in de vorm van een Veiligheidsweek. Hierin staat veiligheid de gehele week voor zowel medewerkers als externen centraal. Zo is er een speciaal voor deze week gemaakte film getoond, is er een open dialoog gevoerd, zijn er veiligheidsrondes gelopen en ga nog maar even door. Ook voor klanten die komen aanleveren stellen wij veiligheidshesjes beschikbaar en bij onze balie liggen er terreinregels om uit te reiken.